“Câte zile mai sunt până vine Moș Crăciun? ”

Photo-iarna-calendar

Cu siguranță ai auzit această întrebare de la copilul tău, probabil în jurul vârstei de 6 ani.

Reprezentarea anticipativă a timpului a devenit un exercițiu atât la îndemână cât, mai ales, de interes pentru copilul trecut de 6 ani. Cum îl poți ajuta în dezvoltarea și menținerea ei?

  • oferă-i un calendar cu toate lunile anului pe o singură filă. Copilul trecut de 6 ani are disponibilitatea de a găsi sens într-un orizont de 1 an, spre deosebire de un copil mai mic pentru care săptămâna este cel mai indicat reper temporal. Notați împreună zilele importante din an - zilele de naștere ale membrilor familiei, datele de începere a școlii, a vancanțelor și alte date importante pentru voi. Poți folosi un astfel de calendar și pentru copilul mai mic de 6 ani - cu el folosește imagini/poze pentru a indica evenimentele importante din an.
    pune-i la dispoziție poezii și cântece cu anotimpurile sau cu lunile anului
    jucați-vă pe o linie imaginară / un cerc imaginar al timpului, sărind de la o zi la alta, de la un anotimp la altul, transformând trecerea timpului într-un joc de mișcare.

De asemenea, lasă-l să numere zilele rămase până la Moș Crăciun – căci ce alt exercițiu de matematică ar putea fi mai plăcut?!blog comments powered by Disqus